------------------------------------------------ ------------------------------------------------ -----------------------------------------------

Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > O nás > Novinky > Výstava koček

Výstava koček



Datum konání:
30.8.2013

výstava koček statek bernardUdělat dobrý skutek a navíc si domů odnést čtyřnohého mazlíčka mohou v sobotu 31. srpna návštěvníci statku Bernard. Koná se zde totiž vůbec první umísťovací výstava koček v Karlovarském kraji, která má za cíl najít domov opuštěným kočičkám a koťatům s veterinárním osvědčením. Akci organizuje a zajišťuje občanské sdružení Konec toulání, jež pomáhá odloženým, toulavým a týraným kočkám z celého kraje. 

„Přijďte si zpestřit poslední prázdninovou sobotu a pomazlit se s opuštěnými kočičkami. I když zrovna o novém mňoukajícím podnájemníkovi neuvažujete, vyjádřete svojí účastí na výstavě soucit s těmito zvířaty. Čičiny, které se na výstavu nevejdou, se pak budou těšit na vaši návštěvu v útulku,“ uvedla Alexandra Jančová z občanského sdružení Konec toulání. To provozuje útulek v Krásné u Kraslic. Dalším místem, kde zvířata nacházejí azyl, je odloučené depozitum v obci Velichov u Ostrova. Na výstavě bude k vidění přibližně dvacet až třicet koček. „Pokud zájemce splní požadavky pro umístění a bude souhlasit s podmínkami v darovací smlouvě, bude si moci rovnou domů odnést mazlíčka, který se mu nejvíce zalíbí. Z nejrůznějších důvodů nemůžeme na statek přivézt všechny naše útulkové kočičky a koťata. Ani na ně ale nezapomeneme. Lidem je ukážeme na fotografiích, takže i tímto způsobem dostanou šanci na nový domov,“ prohlásila Jančová.Návštěvníci budou moci na místě zakoupit dobroty, hračky a další potřeby pro kočky, jak pro své, tak útulkové. Navíc koupí některých produktů můžou podpořit činnost útulků v České republice, které se starají o týraná a opuštěná zvířata. „Jsme velice rádi, že nám statek Bernard vyšel vstříc a bezplatně nám pronajal své prostory. Zdarma jsme také dostali návrhy propagačních plakátů,“ poděkovala za podporu Jančová.