------------------------------------------------ ------------------------------------------------ -----------------------------------------------

Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > O nás > Novinky > Kurz ruštiny pro řemeslníky a trhovce

Kurz ruštiny pro řemeslníky a trhovce



Datum konání:
4.9.2013
Dobrý řemeslník musí být zručný a nápaditý, ale také by měl umět prodat své služby a výrobky. Právě v tom jim nyní může pomoci bezplatný kurz specifické ruštiny, který se od 4. září koná na statku Bernard. Řemeslníci nebo trhovci, kteří prodávají na jarmarcích a městských slavnostech, se totiž stále častěji setkávají s tím, že za nimi přijde cizinec a chce po nich vysvětlit, z čeho je zboží vyrobené. A kromě turistů z Německa to mnohdy bývají i Rusové.  
„Řemeslníkům a trhovcům se nyní nabízí jedinečná šance, přihlásit se do kurzu ruského jazyka pod vedením rodilé mluvčí. Výuka bude zahrnovat řemeslnickou a trhoveckou terminologii, obchodní konverzaci, ale i základní zdvořilostní výrazy a obraty," uvedla Hana Bašková, vedoucí Centra tradičních řemesel Královském Poříčí. 

Celý kurz, stejně jako veškeré výukové materiály a učební pomůcky, bude pro řemeslníky a trhovce zdarma. „Jedinou podmínkou je pravidelná docházka přihlášených účastníků, a to každou středu a pátek od 8 do 10 hodin," upřesnila Bašková s tím, že kurz končí 19. prosince 2013 složením závěrečné zkoušky, po níž obdrží absolventi kurzu certifikát.         
S výukou cizího jazyka začali řemeslníci již na podzim minulého roku, kdy pilovali němčinu. Kurz pak pokračoval ještě na jaře letošního roku. „Myslím si, že umět jazyky je dnes hodně důležité. Zvláště pak v příhraničním regionu. Také k nám na statek Bernard jezdí řada cizinců a je proto vhodné, aby naši řemeslníci s nimi dokázali promluvit," poznamenala Bašková.

Zájemci o výuku by s přihláškou neměli dlouho otálet, počet míst v kurzu je totiž omezený. Hlásit se mohou řemeslníci a trhovci z území MAS Sokolovsko, které zahrnuje téměř celý sokolovský okres a několik obcí na Karlovarsku. Přihlášky lze posílat na adresu: bernard.baskova@seznam.cz, informace na: 733 553 238

Kurz je realizován s finanční podporou Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova, z programu Leader.
 
PLAKÁT KE STAŽENÍ